Historia

Result Fellowsin historiaa

Suunnistuksen sähköinen leimausjärjestelmä Emit tuli Suomeen vuonna 1998. Angelniemen Ankkuri järjesti ensimmäisen Emit-järjestelmällä toteutetun kilpailunsa Varsinais-Suomen Rastipäivät kesällä 2000. Tapahtuma oli yli 1 600 suunnistajan kaksipäiväinen kisa ja tulospalvelulle tarvittiin uusi vastuuhenkilö. Allekirjoittanut lupautui tehtävään keltanokkana ja onneksi Ankkurin kokeneesta väestä löytyi tietokonejärjestelmän rakentamiseen apua. Ensimmäinen tulikoe sujui mainiosti ja jatkoa seurasi syksyllä Halikko-viestissä, joka oli Joensuun Jukolan viestin jälkeen toiseksi suurin Emit-järjestelmällä Suomessa laskettu viestikilpailu.

Vuosina 2001 – 2002 Ari-Pekka Luoman ja tulospalvelutoimintaan mukaan tulleen Mika Honkasen kanssa jatkettiin Ankkurin kisojen tulospalvelua. Vähitellen naapuri- ja muutkin seurat alkoivat kiinnostua toimivasta tulospalvelusta ja vuonna 2003 toiminimen perustaminen tuli ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi. Siitä alkoi myös yhteistyö Tmi Kokkensin (Timo Kokko) kanssa ja yhteistyötä tehtiin tiiviisti usean vuoden ajan. Toiminimen perustamisen jälkeen ohjelmaan alkoi tulla suunnistuskisojen lisäksi myös hiihtokilpailuja ja hölkkiä. Vuonna 2006 oli edessä viisi vuotta valmisteltu suururakka – Salo-Jukola. 2000-luvun loppuun mennessä Result Fellows oli kestävyysurheilupiireissä jo laajalti tunnettu toimija.

Result Fellows oli 2000-luvulla edelläkävijä myös Internet-ilmoittautumisissa. Ilmoittautumishärveli oli lähes kymmenen vuoden ajan käytössä sadoissa suunnistus- mutta myös muissa kestävyysurheilutapahtumissa tulospalvelun tukena. Lisäksi allekirjoittanut teki useita nettisivustoja omalla sivustonhallintajärjestelmällä.

2010-luvulla toiminimen toiminta hioutui nykymuotoonsa. Vuokatin MM-suunnistukset vuonna 2013, lukuisat SM-kilpailut suunnistuksessa, hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa, KLL-suunnistusmestaruuskilpailut, useat rastiviikot, talviuinnin SM-kisat vuosittain ja MM 2014 Rovaniemellä sekä hölkät, hiihdot, SM-maastopyöräilyt jne. jne. seurasivat toisiaan. Myös RFID-laitteiston hankinta toi lisää tapahtumia kalenteriin. Yhteistyökumppaneitakin ilmestyi lisää, mm. toiminimet Jouni Aaltonen,  ResultSalo (N-P Salo), Vili Virtanen, VeeVee Virtanen, Oikea Reitti (Mikko Reitti), 1 : 15 000 (Heikki Laine), Result Service Oy (Pentti Lajunen) sekä tietenkin monia monia urheiluseuroja ja muita yhteisöjä ympäri Suomea. Yhteistyökumppaneista on myös pakko mainita liian varhain edesmennyt ohjelmistokehittäjä Pekka Pirilä.

2020 ja 2021 olivat monelle yrittäjälle raskaita, niin myös alkuvuosien osalta Result Fellowsille. Korona tyhjensi kahteen otteeseen kalenterin monen kuukauden ajaksi. Vuosi 2022 toi mukanaan ehkä pysyvästikin joihinkin suunnistustapahtumiin valittavat lähtöajat. Kaiken kaikkiaan 2022-2023 tapahtumia järjestettiin ja järjestetään pienen tauon jälkeen osittain uudelleen ja toivottavasti osanottajamäärät alkavat nousta hiljaisempien vuosien jälkeen entisille tai uusille tasoille. Katsotaan…

Yhteystiedot:

Tmi Tuloshemmot – Result Fellows, Finland

Risto ”Ryde” Kivinen
Karjaskyläntie 87
FIN-24100  SALO

risto.kivinen@resultfellows.com
 +358 44 0583 583