Ajanottotekniikoista ja -kalustosta
Jos lajivalikoima on laaja, pitää myös ajanottotekniikoiden mukautua tapahtuman ja lajin mukaan. Result Fellowsilta löytyy soveltuvat ja luotettavat kalustot eri kestävyyslajeihin.
Suunnistuksessa käytetään joko Emit- tai emiTag-leimausta. Perinteinen Emit on käytössä metsä- ja sprinttisuunnistuksessa, kun taas emiTag on leimaus- ja ajanottojärjestelmänä hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa sekä sprinttiviesteissä. Result Fellows käyttää molemmilla tavoilla aina online-maalia. Väliaikojen välittämiseen maastosta käytetään Raspberry Pi (RasPi) -pienoistietokoneita ja online-leimasimia tai ETS-väliaikakelloja ja ePost-leimasimia (Emit) tai Touch Pad -leimasinyksiköitä (emiTag). Sprintin arvokilpailuissa käytetään myös lähtöporttia ja maalissa valokennoja (kymmenysten tulostarkkuus).
Hiihdossa käytetään väliaikalähtökilpailuissa lähtöporttia ja valokennoja (Alge). Yhteislähtökilpailuissa, viesteissä ja massahiihdoissa käytetään RFID-tunnisteita joko numerolapussa tai nilkkatunnisteina. Käytettävät antennit ovat joko sivu- tai alaportaaleja. Hiihdossa voidaan ajanottojärjestelmänä käyttää myös emiTag-tunnisteita, jolloin ajanottopisteillä on silmukat lumen alla. Väliaikoja tai kuuluttajan varoitusta välitetään Raspberry Pi -pienoistietokoneiden avulla molemmilla järjestelmillä operoidessa.
Juoksu- ja pyöräilytapahtumissa käytössä on yleensä RFID-tunnisteet numerolapuissa. Maastopyöräilyssä tunniste kiinnitetään ohjaustankonumeroon. Maantiepyöräilyssä numerolappu ja tunniste kiinnitetään pyörän runkoon molemmille sivuille näkyvään numeroon. Numeroon kiinnitettävät RFID-tunnisteet ovat tyypiltään Dog Bone WhiteWet M750. Triathlonissa käytettävä nilkkatunniste on HuTag XC-2. Käytettävät antennit ovat joko sivu- tai alaportaaleja. Väliaikoja tai kuuluttajan varoitusta välitetään myös Raspberry Pi -pienoistietokoneiden avulla.
Talviuintiin Result Fellows ja Tmi 1 : 15 000 (Heikki Laine) kehittivät 2013 – 2014 Verde Audio Oy:n (Mika Rintala) kanssa talviolosuhteet kestävät, lämmitettävät kosketuslevyt. Aikaisemmin käytetty painonappitekniikka oli erittäin epätarkka ja epäluotettava, varsinkin kun tulokset julkaistaan sadasosien tarkkuudella. Kosketuslevyt valmistuivat ensitesteihin talven 2014 Vierumäen SM-talviuinteihin ja lämmitysominaisuuden lisäämisen jälkeen niitä käytettiin menestyksekkäästi talviuinnin MM-kilpailuissa Rovaniemellä. Kosketuslevyt ovat olleet käytössä SM-talviuinneissa siitä lähtien joka vuosi. Kosketuslevyt kytketään Algen Timy3-maalikelloon ja kannettavaan tietokoneeseen.
Kaikissa lajeissa maalissa on käytössä 1 – 4 koneelle tallentavaa HD-kameraa ajanoton varmistukseen. Lisäksi maantiepyöräilyssä käytetään korkeanopeuksista maalikameraa ajanoton rinnalla. Kaikkien kameroiden tallenne on selattavissa jatkuvasti. Varmistuskameroiden kuvaa ja kuulutusääntä voidaan myös streamata Result Fellows LIVE-kanavalla YouTubessa. Käytettävä ohjelmisto kaikissa lajeissa on Pekka Pirilän ohjelmisto.
Yhteystiedot:
Tmi Tuloshemmot – Result Fellows, Finland
Risto ”Ryde” Kivinen
Karjaskyläntie 87
FIN-24100 SALO
risto.kivinen@resultfellows.com
+358 44 0583 583